Laadukkaiden Bladetech-luistinterien vuokraus vauhdissa Teräpisteessä

Oliver Arestolan löytää jäältä lähes joka päivä. Hän on huomannut luisteluvauhtinsa parantuneen Bladetech-terät saatuaan.

Junnukiekkoilijan vanhempi: ”Kätevää – ja isän kukkaro kiittää”

”Tämä on helppo ja edullinen tapa hankkia huipputerät pojan jääkiekkoluistimiin”, arvioi Pasi Arestola Teräpisteen tarjoamaa Bladetech-luistinterien vuokraus- ja teroituspakettia. ”Juniorin jalka kasvaa niin, että uudet luistimet on hankittava joka vuosi. Kukkaro kiittää, kun nyt meidän täytyy hankkia vain sopivan kokoinen luistin ja huipputerän saamme siihen liisaamalla.”  

Oliver Arestola, 10, vetää jäällä Reds Helsingin väreissä treenien viimeisiä minuutteja. Ollaan Malmin jäähallilla Helsingissä.
Viime vuonna Oliver treenasi vielä kiinteäteräisillä luistimilla, mutta nyt jalassa ovat pistooliteräiset luistimet, joiden irtoterät on liisattu jäähallissa toimivasta Teräpisteestä.
”Näillä pääsee mun mielestä nopeammin. Ne ovat myös näppärät. Voin käyttää toisia teriä ulkojäällä ja toisia teriä hallilla. Jos olisi vielä maalivahdinkin terät, ottaisin myös ne”, toteaa Oliver, joka pelaa välillä kenttäpelaajana ja välillä maalissa.
”Aika halpaakin tämä on. Pitää ostaa vain yhdet luistimet ja sitten vain vuokrata terät eri käyttöön.”
Isä Pasi Arestola nyökyttelee vieressä: ”Isän kukkaro kiittää.”
Viime kaudella Oliverilla oli erikseen halliluistimet ja ulkoluistimet.
”Poitsu on arvostellut nyt jälkeenpäin, että on paljon mukavampaa, kun samoilla luistimilla pääsee luistelemaan ulkona ja sisäjäällä, kun terät voi vaihtaa.”  

Oliver on pelannut jääkiekkoa 7-vuotiaasta lähtien. Isä Pasi Arestola toimii pojan joukkueen huoltajana.

Kiekkoisä toimii poikansa joukkueen huoltajana. Hän kiittelee kanadalaisterän teknistä laatua ja sen tuomaa voimaa ja lisävauhtia luisteluun. Nämä ominaisuudet on riippumattomissa testeissä todistettu.  
”Se ei kuitenkaan ole tärkein juttu tämän ikäisille. Junnuille tärkeää on terän kovuus ja luistimenvaihto.”
Jalka saattaa junnuilla kasvaa niin, että uudet luistimet pitää ostaa jopa kesken kauden. Bladetech-terien vuokraus on silloin kätevä ratkaisu.
Idea terien vuokraukseen lähti Teräpisteen omistajan Tide Lehtoselta. Hän on elänyt ikänsä jääkiekkomaailmassa, pelannut ja valmentanut. Nähnyt, mikä merkitys on hyvillä varusteilla.
”Halusin, että nämä huipputerät olisivat kaikenlaisille kukkaroille sopivia ja kehitin uuden palvelun.”
Bladeflex-palvelun jäsenet saavat edullisella kuukausimaksulla käyttöönsä Bladetech Flex-Force -huipputerät ja 2–4 teroituskertaa kuussa. Pelkkien terien leasinghinta on 15 euroa kuukaudessa.
Bladeflex-palvelun jäsenyys on toistaiseksi voimassa oleva, kuukaudeksi kerrallaan sovittu. ”Jos kiinnostaa, sitä voi kokeilla vaikka vain kuukauden”, Tide Lehtonen sanoo.
Kesä–heinäkuussa palvelumaksua ei mene. Sitä maksetaan vain treenikautena.

Malmin jäähallissa sijaitsevassa Teräpisteessä teriä voi liisata ja Bladeflex-palvelupakettiin sisältyvät myös teroitukset.

”Meidän teroitusmäärillä saamme terät käytännössä ilmaiseksi”
Jäsenyys kuukausimaksuineen on Pasi Arestolan mielestä hyvä käytäntö.
Jos vaikkapa nykyinen terä ei sovi uuteen luistimeen, Bladeflex-jäsenyyden myötä terät pystyy vaihtamaan sopiviksi. 
”Ei tule kipukynnystä lähteä luistimien ostoon, silloin kun poika sanoo, että luistin vähän puristaa ja kiristää. Käydään vain hakemassa uudet luistimet. Se ei niin paljon maksa. Teräthän eivät ole kauhean halpoja, pitkälti toistasataa euroa. On hyvä, kun ne voi vuokrata.” 
Oliverin Bladetech-terät maksaisivat yksistään 115 euroa. Jos Bladeflex-palvelusta ottaa esimerkiksi 39 euroa maksavan kuukausipaketin, se sisältää yhdet terät ja neljä teroitusta kuukaudessa. Oliver käy 6–7 kertaa viikossa jäällä, ja luistimet on hyvä teroittaa 5–6:n kerran jälkeen.
”Meidän teroitusmäärillä – eli kerran viikossa – saamme terät käytännössä ilmaiseksi”, Pasi Arestola sanoo.
”Jos kävisin teroittamassa normaalisti, se maksaisi 9,50 euroa kerta. Yhden euron ero, eikä olisi näitä teriä.”
Arestola on huomannut, että ruostumattoman teräksen korkeimmasta laadusta valmistettuja Bladetech-teriä ei tarvitse teroittaa yhtä usein kuin tavallisia.
”Tavalliset terät menevät puolet nopeammin teroitukseen. Bladetech-terät kestävät iskuja, ja se on iso plussa. Varsinkin kun nämä junnut eivät osaa pitää teräsuojia.”
Arestola arvostaa Teräpisteen Tide Lehtosen osaamista.
”Tiden palvelu on ihan huippu. Kaveri on koko ikänsä pyörinyt kiekon ympärillä ja katsonut joka kulmasta tätä touhua. Tällä tietämyksellä, mitä teristä löydän, arvosana Bladetech-terille on selkeä 10. En ole parempia kohdannut.”

Bladetech-terät sopivat kaikkiin Bauerin, CCM:n ja Graf:n luistimiin joissa on vaihdettava terä. Suomalaisista Bladetecheillä pelaavat muun muassa Kristian Näkyvä ja Jonne Virtanen.